Satulabussi Kit


Satulabussi Kit

Kun tulimme päätökseen vuonna 2014, että haluamme palvella asiakkaitamme myös satula-autolla. Ensimmäinen tehtävä olikin löytää meidän persoonaan sopiva satula-auto. Emme etsineet tavallista sprinteriä tai pakettiautoa satula-autoksi, vaan halusimme löytää persoonallisen tarinaa kantavan yksilön. Aikaa meni tovi, kunnes näimme ilmoituksen tästä aivan upean sympaattisesta vuoden -81 mersun bussista, joka oli edellisessä elämässään toiminut koulubussina ja matkailuautona. Matkustimme Tampereelle katsomaan tätä komistusta ja käsi sydämellä voimme todeta, että se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Niinpä teimme kaupat ja edellinen omistajapariskunta halusi tuoda sen meille Helsinkiin seuraavalla viikolla, jotta saisivat viimeisen hyvästelymatkansa tehtyä. Oli selvää, että bussi oli ollut omistajilleen rakas, joten lupasimme kautta kiven ja kannon pitää siitä äärimmäisen hyvää huolta.

Bussin nimeksi tuli Kit, ritari ässän auton mukaan ja sitten alkoi Kitin uusi muodonmuutos. Sängyt, penkit ja hellat lähtivät ja tilalle tuli lähes 100 satulatelinettä ja satulaa. Tänä päivänä satulabussimme kautta lukuisat ratsukot ovat saaneet uuden satulan Kitin avustuksella.

Satulabussi Kit saavutti heti ensimmäisenä vuotenaan suosion ja tänäkin päivänä satulabussimme kiertää talleja useampana päivänä viikossa. Suosio onkin tuonut meille pieniä haasteita aikataulutuksessa. Välillä meidän on vaikeaa arvioida ajan kulua tallikäyntien yhteydessä, sillä meidän on vaikeaa tietää etukäteen, kuinka paljon aikaa kuluu ratsukoiden luona. Haluamme kuitenkin palvella asiakkaitamme yksillöllisesti ja ammattitaitoisesti ilman kiirehtimistä, joten tästä syystä toivomme asiakkailtamme joustoa aikataulussa. Kun tilaat satulabussimme tallille, toivomme, ettet ole minuuttiaikataululla liikenteessä, vaan olet valmistautunut pienille myöhästymisille. Satulaseppämme pyrkii hyvissä ajoin ilmoittamaan kierroksen aikana asiakkaalle, jos aikataulu venyy. Kokemuksesta voimme todeta, että aamupäivän tallikäynnit pysyvät paremmin aikataulussa, kuin loppupäivän tallikäynnit.

Koska herra Kit on jo vanhempi herrasmies ja kunto ei ole sama kuin teinillä, joudumme usein hoivaamaan ja huoltamaan bussia huollossa. Välillä voi tulla vuodessa viikkoja väliin, jolloin Kit on huollossa ja teemme tallikäynnit henkilöautolla tai pyydämme ratsukon saapumaan toimipisteeseemme. Satunnaisesti joudutaan perumaan tallikäyntejä esimerkiksi kovien pakkasien vuoksi, sillä Kit vihaa kylmää eikä edes suostu käynnistymään aamukahville.

Kaikesta tästä huolimatta herra Kit on varsinainen rautavaari ja lähtee mielellään palvelemaan ratsukoita satulat kyydissään pidemmällekin! Jos asut kehä kolmosen ulkopuolella, kerää talliltasi tai lähitalleilta porukka kasaan ja tilaa bussi pihaasi. Satulansovituksen lisäksi, bussimme tarjoaa satulasepän palvelut, eli perus toppaustyöt pystytään tekemään tallilla. Talvella on vain tärkeää huomioida, että tallipiha on aurattu, hiekoitettu ja satulabussilla on tilaa kääntyä. Näkemiisiin!

 

Tilaa Satulabussi: 0400 474 395.